Planetenweg

Top

Wandelingen
  Hunebedden
  Planetenweg
  Grafheuvels
  Kastelen

Een tweede, prachtige wandeling in Drente, is niet archeologisch maar juist hightech en modern geschiedkundig van aard. Deze wandeling begint bij het planetenpad (Hooghalen), loopt langs de radiosterrenwacht en het voormalig kamp Westerbork. Dan gaat het de natuur in om te eindigen met het milieu pad. Ideaal om te wandelen met kinderen.

 

Eerst lopen we op schaal van planeet naar planeet, in de richting van de zon. Onderweg informatieve spelletjes om het zwaartekracht verschil tussen Aarde, Maan en Jupiter te illustreren of deze geluidsparabool installatie.

De radiosterrenwacht is natuurlijk het mooist als ze net (allemaal tegelijk) op een nieuw object worden gericht. Dat gebeurt echter niet zo vaak (misschien heeft u geluk).

Het passeren van het monument is een gelegenheid om even weer bewust te worden hoeveel vrede, veiligheid en vrijheid betekenen. Dan verder de natuur in: bos en veen gebied met vennetjes.

Om het niet te drassig te maken is er een bruggetje aangelegd. Na het doorlopen van het milieu pad zijn we weer bij het startpunt aangekomen.